=)

N I  Ž U R K E  B R E Z  J U R K E

Ljubljana- mesto, ki kljub svoji majhnosti, ponuja malo morje klubov, kjer lahko rajaš in se zabavaš vsak dan, vsakega tedna, v vsakem mesecu, vsako leto, celo leto. Od prenapolnjenih in predragih, do praznih in praktično zastonj klubov, pri nas imamo svega boga.

Začnimo pri fensi klubih, kjer po ta malem za pijačo vržeš 30 do 50 eurov. Klub Top primamlja starejšo populacijo, glasba, ki se tam suče, ni preveč komercialna, samo ljudje tam se nosijo precej visoko. Na drugi strani pa imamo Cirkus – bivši Kino Vič, kjer pa je situacija precej podobna. Cene pijač, starost obiskovalcev in ostale drobnarije so si med Cirkusom in Topom zelo podobne. Obiskovalce si na ta način delita in se seveda, ker je treba biti konkurenčen!, za njih tudi borita.

Potem imamo  Nebotičnik, ki je tudi precej fensi. Je pa pijača bolj poceni. Pa še live acte imajo! Večinoma pa, ko ni nikogar, ki bi vrtel glasbo v živo, v ozadju igra kakšen lagano sportski lounge. Lušten klub, ga priporočam!

 

Smo že pri nekoč velikih klubih. Bivši Bachus so po desetih poslovilnih zabavah končno zaprli, nasledil pa ga je Mr. Jones, ki pa ni ne vem kaj. Saj so ga lepo prenovili, toda zabave tam niso redne, število obiskovalcev je podhranjeno pa še ves čas vrtijo balkanijado. Ne da imam kaj proti, ampak nekaj raznolikosti pa le potrebujemo!

Gremo dalje. Klub Inbox – največji klub v Ljubljani. Ni najbolj popularen, niti najboljšji, je pa največji. Ponavadi so tam kakšne srednješolske Balkan zabave, saj tako hitro zapolnijo klub. Več ljudi, več denarja. Tuji DJ-ji so še najsvetlejša točka tega kluba, pa še ta luč počasi ugaša.

Pa smo pri KMŠ-ju. Klub za študente, kjer se ga lahko nasekaš po res smešnih cenah. Prostor je sorazmerno velik, ljudje so super … V KMŠ se ga greš znoret in žurat po domače.

Za konec pa še K4. Klub z underground sceno, v katerem se rola vse, od elektronike, do rapa. Odvisno od večera. Vstopnina je precej draga, so pa zato cene pri pijači precej nizke.

To so seveda samo tisti »veliki« klubi, ki primamijo večje število ljudi. Po Ljubljani najdeš še miljavžent drugih klubov. Navsezadnje imamo samo na Metelkovi še tri, kjer pa je underground res underground. Punk, metal, ska, psy trance … Taka glasba se najde na Metelkovi. Psy trance pa je itak za doživet. Kajne?

 

ODLOČITEV JE VAŠA

Klub Nebotičnik

 

 

Klub Cirkus

Klub Cirkus

 Klub K4

 

Klub Inbox

 

Metelkova

Jure Novak, Aljoša Živadinov

P E T K O V A N J E

Današnja mladina živi samo še za to, da gre ob petkih ven. Gredo ven, da bi se  »družili« s prijatelji in s svojo družbo. Vendar to je le eden izmed razlogov, ki so pomembni za Petkovanje. Tu je za nekatere, v tem primeru mislim za večino mladih pomembna pijača. Ta pijača ni taka, ki si jo lahko privoščijo vsak dan. To je pijača po kateri si omotičen, če jo spiješ preveč ti je slabo in po vsej verjetnosti bruhaš – ja uganili ste, govorim o alkoholu. Menim, da malce alkohola ne škodi, saj smo še mladi in naš sistem se prej regenerira, kot pa v kasnejših letih. Preveč pa tudi ni v redu, pa ne mislim kritizirati, kot naši starši kajti večino že poznate. Raje izpostavim  neprijetnosti k jih doživiš sam. Ne tistih, ko si ti v stanju opitosti temveč, ko si ti tista »žrtev« ki je tako rekoče obsojena na to, da moraš paziti na opitega prijatelja/prijateljico. Če si normalen razumljiv človek, opitega ne boš kar pustil, počutil se boš kakor, da moraš zanj poskrbeti. To je velikokrat zelo neprijetno. Pa pustimo podrobnosti, kajti niso preveč lepe. Glede tega se je treba obrniti na tiste, ki so tu na boljšem, saj so pod vplivom. Ne zavedajo se nekaj najbolje, so omotični in njihovi strahovi se skrijejo. Nekateri seveda vse to zaigrajo ker hočejo biti v luči, to je pa najbolj moteče za ostale. Glede na to se mi zdi Petkovanje za današnjo družbo nadvse pomembno in, da nekateri brez tega nebi preživeli.  Zdi se mi, da edino kar je dobro Petkovanja je to da se sprostiš, da pozabiš vse svoje probleme. To je nekak hiter oddih za tiste, ki so bolj pametni. Za Petkovanje sta dva kraja zelo popularna- Plaža ter prostor za Maksijem. Tu se današnja mladina zbira do prihoda modrih mož. Za konec pa še vsem, ki bodo prebrali ta članek.

DIJAK/INJA DEJ PO PAMETI, ČE MEN USPE LOH TUT TEB.

goldyLOCK

Zala Povše

­­­

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja